The Wall
Forum / THE MAIN WALL / Triangle Tube Prestige 110 will not start
  • Post a Reply to this Thread

    Triangle Tube Prestige 110 will not start (9 Posts)

  • JIMBO JIMBO @ 2:00 PM
    Contact this user

    Triangle Tube Prestige 110 will not start

    have a TT solo 110, about 5 years old. When the T-stat calls for heat she will not fire. Oddly enough, it does fire in order to heat the indirect tank. If I touch the T-stat wires together there is no spark and no reaction from the boiler. Any ideas?
  • Boiler start

    The boiler won't fire if it's warmer than 68F outside (Warm Weather Shutdown).  It could also be bad wire from the t-stat to the boiler.
    Often wrong, never in doubt.
  • Zman Zman @ 7:29 PM
    Contact this user

    TT

    I would start be jumping the "TT" terminals on the boiler. This will assure that you have a call for heat and that it is a boiler issue.
    There are fuses on that boiler, I can't remember if one isolates the "TT"  but it likely does.
    If you you push and hold the "+" button it will turn off the heat, the "-" will turn off DHW.
    Occasionally someone accidentally turns off the heat function. Push and hold "+". if it flashes "c on", that is the problem. If it flashes "c off"  push it again to turn it back on.
    Carl
  • Steve Whitbeck Steve Whitbeck @ 9:09 PM
    Contact this user

    TT

    disconnect the outdoor sensor and then turn up the thermostat. Sounds to me like a shorted sensor or wire.
  • JIMBO JIMBO @ 9:43 AM
    Contact this user

    Outdoor Sensor

    Since I am not on site at the moment, I also suspect the outdoor sensor considering the house was resided last spring (victim of Hurricane Sandy when tree fell on house). But I wonder if shorted wires might have cooked a fuse in the boiler?
    Tried shutting off boiler & restarting. Tried the reset button. Tried touching TT wires together. None of these things helped. But DHW is running OK.
  • Steve Whitbeck Steve Whitbeck @ 10:22 AM
    Contact this user

    shorted

    If the sensor wires are shorted together it will cause the boiler to shut down same as a bad sensor. It will not blow a fuse. If the wires short to house ground that might be a different story. If it blows a control fuse the boiler would be dead. 
  • JIMBO JIMBO @ 8:00 PM
    Contact this user

    Still Will Not Fire

    Disconnected the OD sensor, touched the TT wires together at the terminal block, nothing happened. This has never happened before. Tried the "reset" again but nothing happened.
  • JIMBO JIMBO @ 10:27 PM
    Contact this user

    Frustrating

    Fortunately here in the NYC area it isn't too cold, 40s, but this boiler is driving me crazy. It fires to heat the indirect WH but no attempt to fire when t-stat connection is made, no even a tiny flash or arc when wires are touched together.
  • Zman Zman @ 11:16 PM
    Contact this user

    Prestige

    Did you check to see if the heating mode is turned off?
    Is the DHW a switch(aquastat) or a sensor? If it is a switch, try disconnecting.
    The boiler will tell you what is going on. You just need to know how to read it,
    What numbers are displayed in standby mode?
    What are the first few numbers in info mode.
    Check out pages 45-49
    http://triangletube.com/documents/33/Prestige%20SOLO%20110%20Manual.pdf

    It is important to respond with what you have tried. There is no need to disconnect sensors.The boiler will tell you what they are reading.
    Carl
  •  
Post a Reply to this Thread